Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@11:23:40 GMT

شکاف طبقاتی، آزاردهنده‌تر از حراج

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۵۹۸۵

هر پیامکی که می‌رسد بیشتر اعصابت به هم می‌ریزد. با خودت می‌گویی ای بابا، لباس آنقدر گران است که در آستانه زمستان دارم با لباس‌های چند سال قبل سر می‌کنم و جرات ندارم دور و بر خرید لباس بروم. می‌گویند از حراج استفاده و خرید کن! اما ما که می‌دانیم فروشنده‌ها قیمت‌ها را چند برابر می‌کنند تا روز یا فصل حراج چند درصد ارزان‌تر بفروشند و به اصطلاح آف بزنند تا به قیمت خودشان جنس را بفروشند؛ کدام حراج، کدام بلک‌ فرایدی، کدام جمعه سیاه ! همه این کدام‌ها و چراها و حالا چرا بلک‌فرایدی که اصلش آمریکایی است و چه ربطی به ما دارد سبب شد به محمد دلاوری، مجری تلویزیون تلفن کنم درباره حراج جمعه سیاه با او هم‌صحبت شوم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلاوری اما فروتنانه در ابتدای جواب به هر سوال گفت: البته من کارشناس نیستم و تجربه و آنچه دیده‌ام را بازگو می‌کنم و می‌دانم اقتصاد و معیشت مردم این روزها آنقدر شکننده‌ است که نباید توصیه و حتی پیشنهادی داد.فقط می‌توان با احتیاط نظر داد...

سرگرمی برای داغ‌ کردن بازار

دلاوری درباره بلک‌ فرایدی و این که چه ربطی به کشور ما دارد، می‌گوید: به نظرم اتفاق عجیبی نیست و مثل بسیاری از پدیده‌ها و اتفاقات روز جامعه ما کپی‌برداری شده و نباید و نمی‌توان جلوی آن را گرفت. این حراج را شرکت‌های تجاری بزرگ آمریکا باب کردند تا در پایان سال آنچه ته انبار مانده را بفروشند و لازم نباشد هزینه انبارداری بدهند. قیمت‌ها را هم واقعا می‌شکنند و به معنای واقعی کلمه حراج می‌کنند. در ایران اصلا چنین کمپانی‌های بزرگ با آن حجم از تولید و عرضه وجود ندارد که حالا بخواهد در بلک‌ فرایدی انبارگردانی کند و ته انبار را با قیمت بسیار اندک بفروشد.بلک‌فرایدی در کشور ما دلیلی می‌شود تا کسب و کارها کمی تکان بخورد و برخی مردم ترغیب شوند برای خرید. هم مردم و هم فروشنده‌ها می‌دانند که بلک‌فرایدی در ایران اصلا شبیه آن حراج بزرگ نیست اما به چشم سرگرمی و کمی فروش بیشتر به آن نگاه می‌کنند. در شرایط کسادی بازار و قدرت خرید بسیار پایین این اتفاقات کمی بازار را گرم می‌کند و به نظرم بد نیست.اما حتی اتفاقی مانند بلک‌فرایدی و تبلیغات زیاد برای ترغیب مردم به خرید، بازار را تکان نمی‌دهد، قدرت خرید به شدت پایین است و برای رونق به مولفه‌های زیادی نیاز است که فعلا آن مولفه‌ها وجود ندارند.

بازماندن از مقدمات زندگی

به دلاوری می‌گویم اما برای مایی که قدرت خرید نداریم، از این پیامک‌‌های تبلیغاتی عصبانی‌ هم می‌شویم و گاهی با خودمان می‌گوییم، عده‌ای هستند که می‌توانند حتی در شرایط سخت اقتصادی از برندها و مارک‌های خارجی خرید کنند، می‌گوید: عدالت اجتماعی در هیچ‌ کجای دنیا آن‌طور که تصور ماست برقرار نشده.در آمریکا و اروپا هم عده‌ای در شرایط خوب و عالی اقتصادی زندگی می‌کنند و عده‌ای در شرایطی که خوب نیست.اما ما از حراج‌هایی مانند بلک‌فرایدی و خرید گروهی از مردم عصبانی می‌شویم چون شرایط در همه زمینه‌ها از جمله آموزش، مسکن، خورد و خوراک و بقیه نیازهای روزمره خوب نیست و آسیب‌پذیر شده‌ایم.

به نظرم ما نباید به اتفاقاتی مانند حراج‌ های بزرگ و بلک‌ فرایدی واکنش نشان دهیم. آنچه در این شرایط چالش‌برانگیز است شکاف طبقاتی است که آزاردهنده شده. تفاوت طبقاتی در همه جوامع وجود دارد، برخی شرایط اقتصادی خوبی دارند و برخی نه اما این شرایط زمانی آزاردهنده شده و عموم مردم و آنهایی که کف اجتماع هستند را عصبانی می‌کند که از مقدمات زندگی بازمی‌مانند.این گروه از فردای خود کاملا بی‌خبرند و نمی‌توانند برای آن برنامه‌ریزی کنند. همین نداشتن چشم‌انداز و امنیت اقتصادی و اجتماعی است که روان مردم را به هم می‌ریزد.چه کنم چه نکنم‌هاست که ما را عصبانی می‌کند نه حراج‌‌‌‌ها و پیامک‌‌ های تبلیغاتی. بلک‌ فرایدی اتفاقی جهانی است که شرایطی را برای فروش بیشتر فراهم می‌کند و کاسب و فروشنده حرفه‌ای از هر شرایطی برای داغ‌شدن بازار استفاده می‌کند و به نظر من ربطی به سبک زندگی و شرایط فرهنگی و اجتماعی ندارد. همان طور که گفتم الان شرایط اقتصادی و اجتماعی ما شکننده است و بلک‌فرایدی و کپی‌برداری از بقیه حراج‌‌های جهانی هم نمی‌تواند چندان در رونق بازار تاثیری داشته باشد.

خودمان به فکر خودمان باشیم

تاریخ نشان داده که ما در ایران معمولا دولت‌های قوی که کار جدی برای مردم انجام دهند، نداشته‌ایم.تجربه به من ثابت کرده که خودمان باید به فکر خودمان باشیم و تلاش کنیم شرایط‌مان را بهتر کنیم.این را نمی‌گویم که مردم دلخور یا عصبانی شوند. می‌‌دانم در شرایط سخت اقتصادی هر توصیه‌ای مردم را آزرده می‌کند اما تجربه ثابت کرده که یکی از راه‌های بهترشدن شرایط اقتصادی، مهارت‌آموزی است. اتفاق خوبی که سال‌هاست از آن غفلت شده.جوان از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود، مدرکی به او می‌‌دهند که با آن هیچ‌کاری نمی‌تواند انجام دهد.برخی با پایان دوره ابتدایی ترک تحصیل می‌کنند و مثلا می‌روند نظافتچی می‌شوند که جای رشد ندارد و آنها تمام جوانی و میا‌سالی خود را در همان کار می‌مانند و سالمندی شرایط بدی را تجربه می‌‌کنند. به نظرم حتی نباید از دولت‌‌ها توقع داشت که مهارت‌آموزی را در مدارس یا دانشگاه‌ها پایه‌گذاری کنند چون باز هم تجربه ثابت کرده که نمی‌کنند بنابراین در چنین شرایطی ما خودمان باید بیشتر حواسمان به زندگی و شرایط‌مان باشد و فرزندان خود را تشویق کنیم در کنار تحصیل مهارتی به روز و رو به رشد را هم بیاموزند.حتی کسانی که تاکنون فنی را یاد نگرفته‌اند و با دستمزد ثابت و به اصطلاح آب‌باریکه ساخته‌اند به نظرم اگر مهارت و فنی را بیاموزند و از آن استفاده کنند، شرایط‌شان شاید خیلی ایده‌آل نشود اما از حالت آزاردهندگی خارج خواهد شد.

طاهره آشیانی - روزنامه نگار / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: محمد دلاوری بلک فرایدی جمعه سیاه بلک فرایدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۵۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین هدف جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن شکاف بین نسلی است

ایسنا/لرستان مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: مهم‌ترین هدف از برگزاری چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن گسست و شکاف‌های بین نسلی است.

محمدکریم خورشیدوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین، اظهار کرد: جشنواره ملی اقوام ایران زمین رویدادی فراملی است و ماهیت فرهنگی دارد و هدف آن نیز حفظ میراث فرهنگی اقوام ایرانی و نمایش وحدت و انسجام ملی است.

وی ادامه داد: این جشنواره در سال ۱۳۸۴ برای اولین بار در استان گلستان به همت بنیاد ایران‌شناسی برگزار شد و در فهرست رویدادهای سازمان گردشگری جهانی نیز به ثبت رسیده است.

خورشیدوند بیان کرد: لیست برخی برنامه‌های اجراشده در آن زمان نمایشگاه صنایع دستی، هنرهای سنتی و سوغات، اجرای موسیقی سنتی و آیینی و بخش‌های روستایی بود که سیاه‌چادرهای مختلف از اقوام مختلف برپا شد، چون به رسم و رسوم و تاریخ و تمدن اقوام مختلف ایران زمین اشاره داشت.

او تأکید کرد: برگزاری این رویداد فرهنگی باعث می‌شود مطالعه ما نسبت به اقوام ایران زمین و تاریخ سرزمین‌مان بیشتر شود.

وی افزود: اگر بخواهیم تعریف اقوام ایران زمین را بگوییم به مردمی می‌گویند که در زمان باستان در حیطه قلمرو شاهنشاهی در زمان‌های مختلف زندگی می‌کردند و دارای حکومت و تمدن بودند، چه در دوره هخامنشی، اشکانیان و ساسانیان که تاکنون تغییرات و رویکردهای مختلفی داشتند؛ اما آنچه از تاریخ مطالعه می‌کنیم وجه اشتراک بین این اقوام مختلف است که در دولت‌های حکومت‌های مختلف زندگی می‌کردند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان بیان کرد: اقوام ایران زمین در عصر هخامنشیان به ایران و انیران تقسیم شدند که لقب‌های دوران هخامنشی و ساسانی بودند، امیران به غیر آریایی‌ها می‌گفتند و ایران نیز به کسانی که اصالتاً آریایی بودند، فهرستی از اقوام مختلف در این قلمرو هخامنشی در سنگ‌نوشته‌های تخت جمشید و دیگر جاها آمده است.

وی گفت: زبان محاوره‌ای اقوام ایران زمین در ایران باستان، پهلوی یا همان پارسی میانه بوده که این قلمرو باعث نزدیکی بیشتر زبانی در اقوام شده است، شاید امروزه بیش‌ از ۳۲۰ میلیون نفر وجه اشتراک زبانی با ما دارند و جزء اقوام ایرانی محسوب می‌شوند و اقوامی در طول تاریخ کشورهای مختلفی بودند که از ایران جدا شدند.

خورشیدوند با اشاره به اینکه در تعریف خانواده داریم که خانواده‌ها اجزای سازنده یک جامعه هستند، ادامه داد: یعنی کودک در خانواده و کانون آن هم جامعه‌پذیر و هم تربیت می‌شود، این جامعه‌پذیری و تربیت انسان درون کانون خانواده متأثر از قومیت است و همین تنوع قومیت‌ها باعث شده خرده‌فرهنگ‌ها به‌عنوان رنگین‌کمان فرهنگی در ایران شکل بگیرد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: مهم‌ترین هدف برگزاری این رویداد فرهنگی هنری پر کردن گسست و شکاف‌های بین نسلی است و پیدا کردن هویت واقعی ملی که امروزه تحت عنوان فرهنگ غنی ایرانی اسلامی می‌شود از آن یاد کرد. همچنین معرفی ظرفیت‌های موجود و جاذبه‌های گردشگری به‌ویژه در لرستان از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.

وی بیان کرد: جهاد دانشگاهی لرستان چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین را در سه بخش علمی، فرهنگی و هنری به همت همه دستگاه‌های فرهنگی برگزار خواهد کرد که از همین جا از همه دستگاه‌های فرهنگی از جمله میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، دانشگاه لرستان، بنیاد ایران شناسی، دانشگاه‎های استان، علوم پزشکی، فنی و حرفه‌ای، مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان، شهرداری، شورای اسلامی شهر خرم‌آباد و همه دستگاه‌های فرهنگی انتظار داریم کمک کنند تا بتوانیم به واسطه وجود این جشنواره لرستان را بیشتر از پیش معرفی کنیم.

او گفت: لرستان ظرفیت‌های خوبی دارد و مهمتر از همه اینکه ما سرزمین فراوانی بوده‌ایم و هستیم و این فراوانی بیشتر غنای فرهنگی ماست ولی آن‌طور که باید تبلیغ نکردیم و می‌توانیم از ظرفیت این جشنواره استفاده کنیم تا رابطه بین اقتصاد و فرهنگ نیز در این‌گونه جشنواره‌ها تبلور پیدا کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درز اطلاعات محرمانه ارتش آلمان در اینترنت
  • مردم خراسان جنوبی هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در طرح فجرانه خرید کردند
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی در قالب طرح کالابرگ خرید کردند
  • گزارش فرایدی نایت اسمکدان 3 می؛ تشویق رومن در شب سیلی خوردن کودی/ اخبار WWE
  • مهم‌ترین هدف جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن شکاف بین نسلی است
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • فقر و فقدان قدرت خرید اخلاق اجتماعی را مخدوش می‌کند